Контрольные задания > Use the verbs in brackets in the appropriate forms to complete the sentences.
Вопрос:
Use the verbs in brackets in the appropriate forms to complete the sentences.
Ответ:
Let's complete the sentences using the correct forms of the verbs in brackets.
1. Sarah (be) _________ a doctor for seven years.
* Answer: Sarah **has been** a doctor for seven years.
* Explanation: We use the present perfect continuous tense because Sarah started being a doctor seven years ago and continues to be one now.
2. Bob (have) _________ this car for a year already.
* Answer: Bob **has had** this car for a year already.
* Explanation: We use the present perfect tense because the action started in the past and continues to the present. 'Have had' is the correct form.
3. Diana (know) _________ Mr Smith for 15 years.
* Answer: Diana **has known** Mr Smith for 15 years.
* Explanation: We use the present perfect tense since Diana met Mr. Smith 15 years ago and continues to know him. 'Has known' is the correct form.
4. We (be) _________ friends since school.
* Answer: We **have been** friends since school.
* Explanation: Use present perfect tense. The event started in the past and is still true now.
5. My grandparents (own) _________ this house since war.
* Answer: My grandparents **have owned** this house since the war.
* Explanation: Use present perfect tense. The event started in the past and is still true now.
6. I (always want) _________ to visit Great Britain.
* Answer: I **have always wanted** to visit Great Britain.
* Explanation: Use present perfect tense. This is a continuing desire from the past to the present.
7. Sue (always love) _________ dancing.
* Answer: Sue **has always loved** dancing.
* Explanation: Use present perfect tense. This is a continuing feeling from the past to the present.
8. How long (you have) _________ these gloves?
* Answer: How long **have you had** these gloves?
* Explanation: Use present perfect tense to ask about a duration starting in the past and continuing until now.
9. Dan (be) _________ at home all the day.
* Answer: Dan **has been** at home all the day.
* Explanation: Use present perfect tense. The action started in the past and has continued all day.
10. Mary (want) _________ to go to the Great Lakes since she returned home.
* Answer: Mary **has wanted** to go to the Great Lakes since she returned home.
* Explanation: Use present perfect tense. The action started in the past and is still true now.